Welkom in De Achterhoek

In de Bourgondische Achterhoek is heel veel te beleven. Niets moet maar alles kan in de directe omgeving van Hotel & Brasserie De Heerlyckheid. Verveling is uitgesloten maar gewoon niets doen en genieten is ook een hele fijne optie.

Toch een paar tips:

Bredevoort

Bredevoort is een charmant en levendige stadje met een rijke historie, kunst & cultuurinitiatieven, ambachten en diverse boekwinkels en -antiquariaten. De eeuwenoude straatjes, het prachtige vestingpark langs de oude stadsgracht en de groene omgeving van de vestingplaats nodigen altijd uit voor een wandeling, fietstochten en vooral onthaasten in de mooie Achterhoek.

Meer info via – https://www.bredevoort.nu/

Recreatiegebied Slingeplas

Op loopafstand van Hotel & Brasserie De Heerlyckheid ligt het veelzijdige recreatiegebied Slingeplas met uitstekend zwemwater, een ruim zandstrand en veel vrije natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen of vissen. Het gebied is gratis toegankelijk!

Meer info via – https://www.leisurelands.nl/recreatiegebieden/slingeplas/

Natuurgebied Korenburgerveen

Op enkele kilometers van De Heerlyckheid ligt het uitgestrekte moerasgebied van het Korenburgerveen tussen Vragender en Winterswijk. Dit unieke natuurgebied bestaat uit hoogveen, moerasbos, heide en voedselarme graslanden. Natuurmonumenten gaat in het gebied verdroging tegen, zodat zeldzame planten- en diersoorten behouden kunnen worden.
Het hele jaar door is het Korenburgerveen een aantrekkelijk wandelgebied. Vanaf de observatietoren heb je een adembenemend mooi uitzicht op een heel bijzonder landschap.

Meer info via – https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/korenburgerveen

Aalten, Winterswijk,

Winterswijk en omgeving is benoemd tot Nationaal Landschap. Fietsen in het oosten van de Achterhoek geeft een mooi beeld van het coulisselandschap. Aan de oostkant van Aalten liggen de natuurgebieden Loohuisbos en Landgoed Walfort die deel uitmaken van het Nationaal Landschap Winterswijk. Je ziet er houtwallen en oude bossen met grove dennen, vaak al ouder dan honderd jaar.

Meer info via – https://achterhoek.nl/Nationaal-landschap-Winterswijk

Keistad Lichtenvoorde

Het dorp Lichtenvoorde en de prachtige omgeving barst van de activiteiten door een rijk en ondernemend verenigingsleven. Landelijke bekendheid genieten natuurlijk De Zwarte Cross (in juli), het Bloemencorso en de 3daagse Kermis (2e weekend september).

Maar eigenlijk gaat er geen week voorbij zonder evenementen in De Keistad.

Concerten, festivals, modeshows, koopzondagen, Kerstmarkt, fiets -en wandeltochten of toernooien, er is altijd wat te doen!

Meer info via – https://www.lichtenvoorde.nl/

Evenementen door het jaar

De Farm & Country Fair, Aalten – https://www.countryfair.nl/

Aalten dagen, Aalten – https://www.aaltendagen.nl/

De Zwarte Cross, Lichtenvoorde – https://www.zwartecross.nl/

Bloemencorso’s, Lichtenvoorde – https://bloemencorso.com/

& Winterswijk – https://www.volksfeest.nl/volksfeest/bloemencorso/algemeen/

Bredevoort Schittert, Bredevoort – https://www.bredevoortschittert.nl/

De Elfgeestentocht, Bredevoort – https://www.elfgeestentocht.nl/Home/

Musea

Koppelkerk, vrijplaats voor kunst en cultuur, Bredevoort – koppelkerk.nl

Nationaal Onderduik museum, Aalten – nationaalonderduikmuseum.nl

Museum MORE, Ruurlo – museummore-kasteelruurlo.nl

Museum Villa Mondriaan, Winterswijk – https://villamondriaan.nl/


CHECK
ROUTE
ARRANGEMENTEN
CONTACT